Tuesday, June 14, 2011

JUS MONAVIE??

MonaVie Original (Warna Purple)
MonaVie Pulse (Warna Merah)
MonaVie Active (Warna Hijau)

Ana bukan seorang peniaga..tapi,untuk membantu seorang kawan insyaallah..ana berminat untuk berkongsi maklumat tentang apa itu jus monavie..

Apa Itu Jus Monavie?


Monavie merupakan satu gabungan buah acai berry yang hanya terdapat di hutan Amazon serta gabungan 18 jenis buah-buahan terpilih dan terbaik dunia untuk membekalkan daya tenaga paling optimum untuk badan kita. Kandungannya telah disahkan oleh pakar-pakar antarabangsa mempunyai unsur-unsur anti-pengoksidaan yang amat tinggi serta nutrient-nutrient berkhasiat yang boleh meransangkan penyembuhan luar biasa serta menyediakan pertahanan badan daripada pelbagai jenis penyakit.


Buah acai berry sendiri terdiri daripada kandungan-kandungan protein, lemak, fiber, vitamin, mineral-mineral dan garam-galian unik dan berkualiti untuk pemulihan SEMULAJADI daripada pelbagai penyakit. Ibu pejabat serta kilang pemprosesan di Utah Amerika Syarikat, Monavie diproses mengikut sistem piawaian GMP yang mementingkan kebersihan, ketulenan serta kepakaran teknologi. Monavie baru diperkenalkan pada 2005 di Amerika Syarikat tetapi telah berkembang dan mendapat pengiktirafan dengan begitu pesat dan pantas di Amerika Syarikat dan Eropah. Rebutlah peluang untuk menjadi pengedar terawal di Asia khususnya di Malaysia.

..................................................................................

Khasiat Jus Monavie?


Jus Monavie sangat sesuai untuk pelbagai penyakit dan terbukti berkesan untuk penyakit2 berikut:

Kencing Manis/Darah Tinggi/Kolestrol Tinggi/Gout/Sakit Jantung/Kanser/Gastrik/Sakit Belakang/Masalah Urat Saraf/Sakit Sendi/Penyakit Kulit/Letih Lesu/Strok/Lumpuh/Resdung/Asthma/Buasir/Buah Pinggang/Jangkitan Faraj/Sembelit/Otot Kejang/Awet Muda

.......................................................................................

Jenis-Jenis Jus MonaVie?

1) MonaVie Original (Warna Purple)

-Boleh digunakan oleh pelbagai lapisan umur.

-Mengandungi kandungan anti-oksida yang tinggi sertta phylonutrients untuk melawan penyakit serta menjamin kesihatan yang optimun.

-Mencantikkan kulit serta menghasilkan DHA yang tinggi untuk otak.

-Sesuai untuk kanak-kanak bawah 12 tahun serta ibu mengandung.

-Sesuai untuk penyakit kencing manis, darah tinggi serta mengurangkan berat badan.


2) MonaVie Pulse (Warna Merah)


-Boleh digunakan oleh pelbagai lapisan umur.


-Mengandungi kandungan anti-oksida yang tinggi untuk melawan penyakit serta menjamin kesihatan yang optimun.


-Mengandungi sterols dari tumbuh-tumbuhan untuk mengurang dan mengawal kadar kolestrol yang tinggi dalam badan.


-Elok untuk pencegahan Sakit Jantung. Di formulasi khas dengan resveratrol dan omega 3 fatty acids untuk rawatan dan kesihatan jantung.


-Sesuai untuk penyakit kencing manis, darah tinggi serta mengurangkan berat badan.


-Boleh menghilangkan sakit sendi, sakit belakang, letih, lenguh dan otot kejang.


-Setiap 4 ounces daripada MonaVie Pulse bersamaan dengan 13 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran.

3) MonaVie Active (Warna Hijau)

-Boleh digunakan oleh pelbagai lapisan umur.

-Mengandungi kandungan anti-oksida yang tinggi untuk melawan penyakit serta menjamin kesihatan yang optimun.

-Mengandungi tambahan glucosamine semulajadi dari tumbuh-tumbuhan untuk rawatan serta memperbaikki sendi-sendi, joint dan urat saraf.

-Mengandungi kolagen semulajadi dari tumbuh-tumbuhan untuk memperbaikki kulit dan sesuai untuk penyakit batu karang, gastrik, migraine, lumpuh dan kanser.

.....................................................................................

Demikianlah serba sedikit maklumat tentang jus monavie..Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut berkaitan jus monavie ini..layarilah laman web : http://www.jus-monavie.com/.Bagi mereka-mereka yang berminat untuk mencuba dan membuat tempahan anda boleh berhubung pada no ini..0172253923

-SELAMAT MENCUBA-

MELIHAT KEBESARANMU TUHAN..


Assalamualaikum kepada semua pengunjung blog’BICARA HATI WANITA’..Semoga sentiasa di dalam rahmat dan lindungan ALLAH..Bagaimana dengan cuti kalian?semoga masa terisi dengan sesuatu yang berfaedah..

Alhamdulillah..kakak ana selamat melahirkan bayi lelaki dengan berat 3.5kg di Hopsital Rompin pada 2Jun yang lalu..Setelah berhempas pulas di wad bersalin..akhirnya seorang lagi Ummat Muhammad lahir lebih kurang pada pukul 1.00pagi..Tahniah buat along dan abang long untuk kelahiran anak ke-2..

................................................................................................

Bercakap soal mengucap tahniah dan memberi khabar gembira..Islam menggalakkan untuk kita memberi khabar gembira hal kelahiran sesama kita..Ucapan tahniah terhadap pasangan yang menerima cahaya mata merupakan salah satu cara meraikan kegembiraan tersebut. Tujuan menyampaikan khabar gembira ini adalah untuk menanamkan perasaan kasih sayang dan membina kesatuan umat Islam..

Jika kita menyoroti sirah Rasulallah SAW sendiri, pasti kita teringat peristiwa di mana Thuwaibah,hamba kepada Abu Lahab telah memberi khabar gembira kepada Abu Lahab dengan mengatakan:

“Telah lahir seorang anak lelaki daripada Abdullah.”

Maka Abu Lahab pada ketika itu dengan serta-merta memerdekakannya kerana terlalu gembira.

Demikianlah betapa Islam begitu teliti dalam hal melibatkan hubungan sesama manusia..kerana hubungan ini juga berpaksi pada hubungan yang lebih agung iaitu hubungan kita dengan Allah..

..............................................................................................................

Menatap wajah dan tubuh si kecil yang masih kemerahan..hati terdetik..Ya Allah..Betapa besar keagunganMu Tuhan..dari setitis air mani akhirnya terbentuk jasad yang hidup..sempurna dengan dua mata, dua telinga, hidung, mulut, tangan, kaki dan anggota badan lain..lengkap untuk membolehkan kita beribadah pada-NYA..memegang amanah sebagai khalifah Allah di muka bumi ini..

Benar..Firman Allah di dalam Surah Adz-Zaariyat:56 yang bermaksud

Dan tidak aku ciptakan jin dan manusia itu melainkan untuk beribadah kepada-Ku..

..................................................................................................................

Maha Suci Allah..Dialah Sebaik-baik pencipta..Betapa damainya hati setiap kali menatap wajah mulus ‘Muhammad Nafis Ihsan’..betapa Allah telah mencipta manusia itu sebaik-baiknya..dengan rupa yang sempurna..

Subhanaallah..Betapa besar keagungan-Mu ya Allah..

Firman Allah di dalam Surah T-Taghaabun:3

Dialah yang menciptakan langit dan bumi dengan tujuan yang benar. Dia membentuk rupamu dan diperelokkan-Nya rupamu itu dan hanya kepada-Nyalah kamu kembali.

Firman Allah lagi di dalam Surah At-Tin:4

Sesungguhnya Kami telah mencipta manusia dalam bentuk sebaik-baiknya..

Ya!Tuhan telah menjadikan kita sebaik-baik kejadian..ditambah lagi dengan bentuk rupa yang elok dan cantik..ditambah juga dengan kurniaan akal untuk kita berfikir..tetapi jarang sekali kita mensyukuri nikmat kurniaannya..

...............................................................................................................................

Tidak cukup hanya melihat anak yang baru lahir untuk merasai kebesaran Tuhan..tetapi juga dalam meneiliti asal kejadian manusia..Sebagaimana Firman Allah di dalam As-Sajadah ayat 7 hingga 9 yang bermaksud:

Dia yang membuat segala sesuatu yang diciptakan sebaik-baiknya dan yang memulai penciptaan manusia daripada tanah. (penciptaan Adam)

Kemudian Dia menjadikan keturunannya dari saripati air yang hina(air mani).

Kemudian Dia menyempurnakan dan meniupkan ke dalam tubuhnya roh(ciptaan-Nya) dan Dia menjadikan bagi kamu pendengaran ,penglihatan dan hati tetapi sedikit sangat di kalangan kamu yang bersyukur.

................................................

Firman Allah di dalam Surah Al-Insaan ayat 1hingga 2 juga ada menyebut yang bermaksud:

Bukankah telah datang atas manusia satu waktu dari masa,sedang dia ketika itu belum merupakan sesuatu yang belum disebut.

Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dari setitis air mani yang bercampur,maka Kami hendak mengujinya(dengan perintah dan larangan)kerana itu Kami jadikan dia mendengar dan melihat.

(air mani yang bercampur di dalam ayat di atas bermaksud air mani(yang mengandungi sperma)yang bercampur dengan telur pada wanita.(ovum)

....................................................................................................................................

Saudara-saudaraku yang dirahmati Allah..menginsafi asal kejadian manusia..siapalah kita untuk terlalu berbangga diri dengan apa yang dimiliki yang hakikatnya hanyalah pinjaman Allah semata-mata..Siapalah kita untuk terlalu meninggi diri..sedang hakikatnya kita ini cukup hanya manusia biasa..yang asalnya dari sesuatu yang tidak bisa di sebut..dari setitis air mani yang hina tetapi akhirnya menjadi suatu kejadian yang indah, lengkap dan sempurna..tapi,kita selalu lupa pada asal kita..kita menidakkan hukum Allah..kita mengagung-agungkan dan membesar-besarkan manusia lebih dari Pencipta-Nya..kita menjadi hamba kepada nafsu..lalai dengan keindahan dunia..kita lupa untuk berpegang pada hadis yang mengatakan dunia itu menjadi syurga orang-orang kafir tapi penjara bagi orang Islam..sungguh..manusia itu sering lalai dan lupa..lupa untuk melihat kebesaran Tuhan dalam setiap yang dilihat,didengar dan dirasainya..

...................................................................................................

Berbicara soal kebesaran Tuhan..ya!setiap yang kita dengar..kita lihat dan kita rasa..seharusnya kita merasai kebesaran Tuhan kerana hanya Dia yang berhak menerima segala pujian..

Saudara-saudaraku yang dimuliakan..

Ayuh..bersamalah kita menghayati dan menginsafi asal kejadian diri kita..Semoga kita tergolong dalam golongan hamba Allah yang bersyukur..dan rasailah kebesaran Tuhan dalam setiap yang dilihat..didengar..dirasa..

Subhanaallah..Walhamdulillah..Walaaailahaillallah..Allahuakhbar..