Sunday, May 9, 2010

MINGGU MUSLIMAH UNGGUL ASPURI SMKKJ BAGAN DATOH,PERAK 2010

Pada 3Mei-6Mei 2010,satu program yang diberi nama’Minggu Muslimah Unggul’ telah dianjurkan di peringkat aspuri SMKKJ,Bagan Datoh,Perak. Program yang diadakan buat kali pertamanya ini,telah mendapat sambutan yang amat menggalakkan dari semua pelajar aspuri.Terdapat pelbagai aktiviti menarik yang dianjurkan sepanjang ‘MINGGU MUSLIMAH UNGGUL’ ini diadakan antaranya ialah ‘Pertandingan Kuiz Agama,Perbentangan Tokoh Srikandi Islam’,Sesi soal Jawab Agama, dan Pertandingan Busana Muslimah...alhamdulillah..terima kasih ya Allah..kerana dengan izin-Mu jua program ini berjalan dengan lancarnya..

Dikesempatan ini,ana ingin merakamkan terima kasih yang tidak terhingga kepada warden aspuri SMKKJ,Kak Mahfuzah..serta rakan-rakan praktikal yang turut sama membantu..cikgu Ellyana,cikgu Norazrah Azri..Cikgu Yusrinawati dan tak lupa kepada cikgu ekin..serta semua pelajar aspuri yang memberi kerjasama yang baik dalam menjayakan program ini..terima kasih untuk segalanya..

‘Minggu Muslimah Unggul’ bukan sekadar program biasa namun satu program yang dirangka dengan pengharapan yang amat besar dari pihak penganjur mahupun ana sendiri untuk melahirkan puteri-puteri yang tahu menjaga maruah dan harga diri..sesuai dengan tema program ini iaitu’ SEHARUM MAWAR BERDURI’..Kesemua pelajar aspuri telah dibahagikan kepada 6kumpulan iaitu kumpulan SUMAYYAH,BALQIS,RABIATUL ADAWIYAH,AINUL MARDIAH,ASIAH DAN ZINNIRAH..Kesemua kumpulan bersaing sengit dalam setiap pertandingan yang dianjurkan..
kumpulan ainul mardhiah

kumpulan asiah

kumpulan balqis

kumpulan rabiatul adawiyah

kumpulan zinnirah
kumpulan sumayyah
PERTANDINGAN KUIZ AGAMA seorang pelajar sedang menulis jawapan di atas 'flash card' sambil diperhatikan oleh rakan satu kumpulan.. PERBENTANGAN TOKOH SRIKANDI ISLAM' SOAL JAWAB AGAMA
PERTANDINGAN BUSANA MUSLIMAH pengumuman peserta yang layak ke peringkat akhir
Perbicangan antara juri

-SEHARUM MAWAR BERDURI-